Cursus Zwangerschapsmassage / Aquassage

Dit is een vorm van massage waarbij de cliënt in rugligging op een met warm water gevuld kussen ligt. Het warme water van het kussen geeft een natuurlijke ontspanning en verzacht pijn in spieren en gewrichten. De cliënt ligt zeer comfortabel op de soepel meebewegende kussens die een aangename warmte afgeven.

Het flexibele kussen, met een heerlijke temperatuur van ongeveer 40°C, biedt de masseur de mogelijkheid om te masseren tussen het lichaam en het kussen. De cliënt kan dus gewoon ontspannen op de rug blijven liggen. Voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders worden behandeld met speciale ontspannende massagetechnieken. Voor de onderrug wordt een aparte zachte techniek gebruikt. Tijdens de massage wordt verwarmde olie gebruikt. De kussens passen zich aan de vorm van het lichaam aan. De masseur masseert met geoliede handen en onderarmen. De cliënt geniet zacht wiegend van de massage.

Wat leer je tijdens de cursus zwangerschapsmassage?

Tijdens de cursus zwangerschapsmassage leer je de specifieke klachten zoals, bekkenklachten, rugklachten, vermoeide benen, nekklachten te behandelen in verschillende posities. Daarnaast is belangrijk om rekening te houden met de ontwikkelingen die plaatsvinden in de zwangerschapsperiode.

Data, tijden en kosten

Dinsdag 14 april 2015
Van 11.00 tot 17.00
Kosten: € 150 Euro (ex BTW)

>> Inschrijven
>> inhoud cursus